Поряд з СБУ: Російська компанія, яка обслуговує інтереси Кремля, спокійно працює в центрі Києві

Заяву у правоохоронні органи для відкриття кримінальних проваджень з цього приводу направив член українського реєстрового козацтва.

Офіс російської компанії у Києві. Ілюстрація:spncomms

Російська компанія, що займається паблік рілейшенз і обслуговує державні установи і компанії, що знаходяться під санкціями, продовжує працювати в Україні. Більш того, офіс цієї компанії знаходиться буквально за два кроки від СБУ. Про це пише член українського реєстрового козацтва Сергій Скоробогатий в своєму Facebook, передають Патріоти України.

Скоробогатий звернувся з відповідною заявою в СБУ, Генпрокуратуру і Національну поліцію.

За його словами, російська компанія SPN Communications (Санкт-Петербург Ньюз коммюнікейшенз), "серед клієнтів якої Міністерство культури РФ під керівництвом українофоба Мединського, Міністерство фінансів, праці та промрозвитку країни-агресора, "Газпромбанк", що знаходиться під санкціями і поставляє газ у так звані "ДНР" і "ЛНР", компанія "Газпром", знаходиться під самим носом у СБУ - на вулиці Іринінській, будинок 5/24". Адресу можна без зусиль знайти на російському сайті компанії. Більш того, серед її клієнтів - відомі компанії, зокрема провідний мобільний оператор України.

За заявою Скоробогатова, Україна продовжує фінансувати російську компанію грошима українців, незважаючи на те, що йде третій рік війни. Крім того, за його ж словами, компанію SPN Communications підозрюють у використанні фіктивних підприємств для виведення коштів з рахунків і переведення їх у готівку.

"Мною було направлено заяву в правоохоронні органи для відкриття кримінальних проваджень з цього приводу", - пише Скоробогатий.

Активісти побоюються, що компанія може займатися в Україні збором інформації в інтересах спецслужб агресора і намагатися впливати на громадську думку, що дозволяє робити специфіка роботи агентства та його кадровий склад.

Поки немає ніякої реакції правоохоронних органів, але активісти її чекають.

Слід зазначити, що SPN Communications - одне з найстаріших і найбільших комунікаційних агентств Росії. Заснована в 1990 році компанія має у своєму розпорядженні чотири основні офіси в Москві, Санкт-Петербурзі, Києві та Алматі, а також підрозділи в 20 найбільших містах Росії. Загальний штат співробітників - понад 250 осіб.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...