Порушення службової етики: Київському прокурору оголосили догану за гру в пляшечку на роздягання на ТБ (відео 16+)

У своє виправдання звинувачений прокурор вказав, що передача транслювалася по загальнонаціональному каналу у вечірній час і не була ні заборонена Нацрадою з питань телебачення і радіо, ні віднесена до еротичних.

Ілюстрація:Українське право

Догану за непристойну поведінку - появу в голому вигляді на екрані телевізора і нецензурні вирази - вирішила винести своєму колезі Олегу Білоусу кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів (КДПК). Про це пишуть ФАКТЫ, передають Патріоти України.

Скрін відео

Прокурор київської місцевої прокуратури N 7 Олег Білоус (на фото зліва) і його цивільна дружина Діана стали переможцями реаліті-шоу «ЛавЛавСаr». Як виявилося, для цього їм довелося ... роздягнутися. За задумом організаторів, на одному з етапів шоу чотири пари грали в пляшечку на роздягання. Переможця в грі не виявилося - роздяглися всі. Саме це, а також застосування нецензурної лексики комісія й поставила Білоусу в провину. Як і те, що беручи участь в конкурсах, він цілувався з учасницями.

На думку членів комісії, які уважно переглянули всі чотири хвилини відео з голим Білоусом і ще сімома роздягненими чоловіками і жінками, прокурор повинен був усвідомлювати, що його можуть впізнати поліцейські, судді, колеги, а також інші учасники кримінальних проваджень. І навіть те, що знімальна група «змушена була ретушувати» «інтимні частини тіла», вважають в КДПК, не знімає відповідальності з Білоуса: він повинен був уникати «дій, які могли негативно вплинути на його репутацію прокурора», і міг "нашкодити авторитету прокуратури в цілому і викликати негативний суспільний резонанс".

У своїх поясненнях переможець шоу стверджував, що брав участь в телезйомках у вільний від роботи час і ніде не афішував приналежність до прокурорського корпусу. У своє виправдання він вказав, що передача транслювалася по загальнонаціональному каналу у вечірній час і не була ні заборонена Нацрадою з питань телебачення і радіо, ні віднесена до еротичних. До того ж «інтимних частин» його тіла в ефірі видно не було. Скарг від населення з приводу передачі не надходило. Тому на репутацію як його, так і прокуратури в цілому вплинути вона не могла. У той же час Олег Білоус пообіцяв більше так не робити.

КДКП визнала, що хоч зйомки в «ЛавЛавСаr» і не вплинули на виконання службових обов'язків Олегом Білоусом, проте він допустив одноразове грубе порушення правил прокурорської етики. Йому було оголошено догану. Це рішення направлено до прокуратури Києва для накладення стягнення. У прес-службі столичної прокуратури відмовили коментувати інформацію зважаючи на завантаженість роботою.

Відзначимо, що свою участь в програмі Олег Білоус пояснив бажанням допомогти молодшій сестрі Діани оплатити навчання. Що і зробив, підписавши договір про відмову від призу на користь дівчини.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...