"Пошел вон": Терористи рекомендували Ходаковському забиратися з "ДНР"

25 лютого стало відомо про те, що в "народній раді ДНР" планується створення тимчасової комісії, яка займеться розслідуванням "темних справ" Ходаковського.

Олександр Ходаковський. Фото: 112.ua.

В окупованих проросійськими терористами районах Донбасу тривають зачистки "позасистемної опозиції". Як повідомляє Інформаційний опір, в "ДНР" після банди "Троя" черга дійшла до ватажка незаконного збройного формування "Восток", лідера організації "Патріотичні сили Донбасу" Олександра Ходаковського. Новину передають Патріоти України.

За даними експертів ІС, приводом для цього послужила стаття Ходаковського на інтернет-сайті "Патріотичних сил Донбасу". У ній лідер "Востока" основною фінансовою базою "Патріотичних сил Донбасу" назвав "віджаті" в 2014 році АЗС ОККО, паралельно згадавши про те, що в той же смутний час бойовики "Востока" займалися грабежами автосалонів в Донецькій області.

25 лютого стало відомо про те, що в "народній раді ДНР" планується створення тимчасової комісії, яка займеться розслідуванням "темних справ" Ходаковського. А 27-го числа відбулося засідання "народної ради ДНР", на якому, як повідомив Ходаковський, крім розгляду ряду "законопроектів" було прийнято "постанову про утворення тимчасової комісії" народного ради ДНР "з питань розслідування обставин щодо фактів неправомірного заволодіння майном з причетністю Ходаковського Олександра Сергійовича". До складу комісії увійшли "депутати" з двох "фракцій", представлених в "народній раді ДНР": громадського руху "Донецька республіка" і громадського руху "Вільний Донбас". Головою тимчасової комісії був призначений Сергій Завдовєєв ( "Донецька Республіка"), заступником голови - Євген Орлов ( "Вільний Донбас").

Комісії серед іншого було доручено встановити всі факти і обставини неправомірного заволодіння майном з причетністю Олександра Ходаковського, для чого їй надано право на звернення до "правоохоронних органів" ДНР "для залучення до відповідальності винних у порушенні законодавства". Термін роботи комісії визначено до 30 квітня ц.р. В "офіційних" ЗМІ "ДНР" щодо створення тимчасової комісії по Ходаковському нічого не повідомлялося.

"Заради справедливості зазначимо, що текст "постанови" про створення тимчасової комісії виглядає злегка дивним і не зовсім зрозуміло, чи понесе Ходаковський якесь покарання. Так, в "постанові" вказується, що комісія буде щомісяця подавати до "народної ради" звіти про свою роботу. Однак ми пам'ятаємо, що, наприклад, в "ЛНР" і "ДНР" в жовтні минулого року були створені "тимчасові слідчі комісії народних рад" ДНР "(" ЛНР ") з питань протидії корупції / розслідування шахрайських дій Сергія Курченко ", які повинні були припинити незаконну діяльність компаній, пов'язаних з колишнім українським олігархом. Але до сих пір поставленої мети ці комісії так і не досягли. Іншими словами,"постанова народного ради ДНР" про створення тимчасової комісії виглядає, як рекомендаційний лист Ходаковському з пропозицією забратися з "ДНР" до 30 квітня ц.р.", - йдеться в публікації.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...