Потрапила точно в ціль: Україна випробувала ракету власного виробництва (відео)

На відміну від російського аналога, ракета українського виробництва керована, що дозволяє значно підвищити ефективність її застосування.

Випробування української зброї. Фото: прес-служба РНБО.

У вівторок на одному з полігонів відбулося успішне вогневе випробування ракети українського виробництва, повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу РНБО.

"Ми почали вогневе випробування ракет українського виробництва, і сьогоднішній пуск показав, що наша ракета повністю виконала планове завдання і потрапила точно в заплановану ціль", - зазначив секретар РНБО Олександр Турчинов, підкресливши, що на відміну від російського аналога, ракета українського виробництва керована, "що дозволяє значно підвищити ефективність її застосування".

Він нагадав, що перед українським ОПК була поставлена задача забезпечити виробництво ракет без використання комплектуючих з РФ. "Оборонпром разом з вченими гідно виконали це завдання", - зазначив Турчинов. Секретар РНБО також повідомив, що українські вчені та Оборонпром працюють над іншими ракетними програмами.

"Ми готуємо до застосування ряд потужних і ефективних ракет, які будуть надійно захищати нашу країну", - сказав він. За словами Турчинова, відновлення ракетного щита є одним із пріоритетних завдань для оборони і безпеки України.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...