Пожаліли тирана: Мінкульт РФ заборонив прокат американської комедії про смерть Сталіна

У російському відомстві вважають, що стрічка містить заборонені в РФ матеріали.

Ілюстрація:film.ru

Міністерство культури Російської Федерації заборонило прокат американської комедії "Смерть Сталіна". Про це повідомляє ТАСС, зазначають Патріоти України.

"Підставою для відкликання став підпункт "д" пункту 20 правил, що стосуються прокатних посвідчень, затверджених постановою уряду РФ. Він говорить, що прокатне посвідчення може бути відкликано в разі "виявлення при публічній демонстрації фільму матеріалів, що містять інформацію, поширення якої заборонено законодавством Російської Федерації", - йдеться в повідомленні.

Рішення було прийнято після публічного показу фільму, на якому були присутні діячі культури, кіно, депутати Державної Думи, історики та інші. Жоден з глядачів не підтримав стрічку як художній або історичний твір.

В результаті такого рішення, Мінкульт РФ наказав відкликати ліцензію на показ "Смерті Сталіна".

Як відомо, стрічка "Смерть Сталіна", описує період в історії СРСР після смерті тирана Сталіна. Йдеться про тогочасну верхівку країни, в якій почалася боротьба за владу. У фільмі зображений Микита Хрущов, Георгій Жуков, син Сталіна Василь та інші політичні діячі.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...