Нема грошей: У Росії Мінкульт відмовився фінансувати фестиваль з метання лайна

Тим не менше фестиваль "Веселий коров'як" таки відбудеться, бо коштами допомогли спонсори та муніципалітет.

Фестиваль "Веселий коров'як" цього року у РФ Мінкульт підтримувати не буде. Ілюстрація:http://v-kurse.ru/

Міністерство культури Пермського краю Росії відмовилося фінансово підтримувати фестиваль "Веселий коров'як" в селі Крилова, який через конкурс з метання коров'ячих коржів прославив відомство. Як повідомляє видання В курсе, цього літа фінансів на коров'як в крайовому бюджеті не передбачено, зазначають Патріоти України.

Крайовий Мінкульт заявив, що підтримає інші сільські свята, наприклад фестиваль "Калач гаміцкій" в селі Гаміци.

Фінанси на "Веселий коров'як" все ж таки знайшли. Допоміг муніципалітет і спонсори. "Фестиваль буде проведено за традиційною схемою, обов'язково буде знамените метання коров'ячих коржів на дальність", - розповіла виданню директор МБУ "Криловський культурно-інформаційний центр" Ірина Чугаєва.

Міністр культури Прикам'я Ігор Гладнєв уточнив, що крайовий бюджет підтримує проведення фестивалів в рамках проекту "59 фестивалів 59 регіону", а не "якісь окремі заходи на кшталт "Веселого коров'яка".

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...

9 з 10 солдат на передовій мають проблеми з ігроманією, - нардеп Гончаренко

четвер, 28 березень 2024, 20:41

Військові звертають увагу на появу нової проблеми - епідемії ігроманії, зокрема, в лавах ЗСУ на передовій. Про цю проблему пишуть в соцмережах, передають Патріоти України. Як зазначив народний депутат Олексій Гончаренко, це не просто проблема: 9 з 10 с...