Практичні поради: Як покращити сигнал Wi-Fi вдома - 10 способів

Вогні гірлянд на новорічних ялинках можуть сповільнювати швидкість інтернету, свідчать дані компанії Ofcom.

Ілюстрація: ЖЖДоведено, що бездротові мережі в квартирах і офісах часто неправильно налаштовані або страждають від "втручання" іншої електроніки, на кшталт радіоняні чи мікрохвильової печі, передають Патріоти України

Ось наші 10 способів, щоб посилити сигнал вашого Wi-Fi.

1. Придбайте новий маршрутизатор

2. Переставте маршрутизатор - і чим вище - тим краще. Ставте маршрутизатор на верхньому поверсі вашого будинку, зверху на меблях і ближче до середини будинку. Читайте: Кремль зазнав в Україні повної поразки - політолог

3. Змініть канал на маршрутизаторі. Цей трохи більш технічний спосіб, але більшість маршрутизаторів зараз мають дві частоти (за додатковою інформацією зверніться до інструкції для користувача).

Здебільшого більшість маршрутизаторів працюють на частоті 2,4 ГГц, але так само працюють багато інших побутових приладів, таких як мікрохвильові печі, радіоняні, Bluetooth, системи відеоспостереження і бездротові телефони.

Якщо ви зміните частоту на 5 ГГц, то матимете менше перешкод і сильніший сигнал. Ваш сусід, ймовірно, продовжуватиме користуватися частотою 2,4 ГГц, тож ви матимете ще на одну перешкоду менше.

4. Мінімізуйте втручання. Будь-який електричний кабель може спричинити негативні наслідки, якщо він знаходяться на шляху сигналу, - це металеві двері, алюмінієві заклепки, утеплення стін, вода (акваріуми тощо), дзеркала, галогенні лампи, шафи, цегла, скло і бетон.

5. Оновіть програмне забезпечення. Переконайтеся, що ваш маршрутизатор має останні оновлення. Читайте: У Керчі відключили стаціонарні телефони і величезні черги до банкоматів

6. Подумайте про ретранслятори. Ретранслятори покращують наявний сигнал. Для цього можна використовувати старі маршрутизатори, але потрібні певні технічні навички. Найпростіше - купити ретранслятор. Якщо у вас старий маршрутизатор з антенами, можна купити новіші антени.

7. Поділитися з сусідами? Якщо ви живете в багатоквартирному будинку і добре ладнаєте з сусідами, ви могли б разом купити новий маршрутизатор. Таким чином, ваш сусід на верхньому поверсі може розмістити маршрутизатор у себе і роздавати Wi-Fi на решту квартир, власники яких розділили б між собою витрати.

8. Захистіть свій Wi-Fi. Якщо вам не подобаються сусіди, або якщо ви просто хочете мати більш захищену мережу, використовуйте інший протокол мережевого захисту - WPA/WPA2 замість WEP (це досить складно, але ви можете просто пошукати модель свого маршрутизатора в інтернеті та інструкції щодо того, як це зробити). Ви також можете обмежити кількість пристроїв.

9. Не рекламуйте свій Wi-Fi Коли ви шукаєте відкритий Wi-Fi, то зазвичай бачите кілька варіантів. Якщо ваша мережа не буде захищена, інші люди зможуть до неї підключитися.

Ви можете зробити свою мережу приватною за допомогою паролю, але ви також можете ще більше її убезпечити, зайшовши на сторінку адміністрування та знявши відмітку з пункту Enable SSID Broadcast. Після цього більшість людей не буде бачити вашу мережу на своїх пристроях.

10. І якщо все інше не спрацює ... візьміть фольгу. Цей спосіб трохи дивакуватий і не має наукового обґрунтування, але візьміть на кухні трохи фольги і обмотайте нею задню частину маршрутизатора. Завантажте безкоштовну програму для перевірки сили сигналу Wi-Fi до і після. Деякі ставлять позаду маршрутизатора інші металеві предмети - від пивних бляшанок до сит чи терок.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...