Правку Мисика відмінять: Держслужбовців притягуватимуть до кримінальної відповідальності за брехливу декларацію

У першу чергу нову систему введуть в дію для вищих посадових осіб.

Володимир Мисик буде незадоволений? Фото: www.sq.com.ua.Електронне декларування статків держслужбовців може запрацювати вже цього року. Відповідний законопроект вже зареєстрований у Верховній Раді. Якщо посадовець збреше у декларації — на нього чекатиме кримінальна відповідальність. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на 24tv.ua.

Законопроект скасовує скандальну "правку Мисика" до закону про бюджет. Крім того, якщо законопроект набере достатньо голосів, високопосадовці будуть зобов’язані подати електронну декларацію за 2015 рік.

Довідка: депутат Володимир Мисик заборонив вводити в дію нову систему декларування до 2017 року.

У першу чергу нову систему введуть в дію для вищих посадових осіб. Законопроект також зобов'язує високопосадовців подати електронну декларацію за 2015 рік у нову систему, навіть якщо вони вже подали декларацію за старими положеннями і старою формою.

Нова форма декларації передбачає значно більший обсяг інформації:

  1. інформація стосовно готівки;
  2. цінного рухомого майна;
  3. бенефіціарної власності декларанта та членів сім'ї

Важливою особливістю нової форми декларації є кримінальна відповідальність за подання недостовірних відомостей.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...