Правоохоронці на Київщині затримали на хабарі високопосадовця та депутата (фото)

Злочин розкрито спільно з працівниками Управління захисту економіки в Київській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України.​

Фото:прес-служба прокуратури Київської області

Прокурор Київської області повідомив про підозру в отриманні хабара заступнику голови однієї з районних рад і депутату об'єднаної територіальної громади району Київщини, які вимагали $50000 за сприяння у передачі майнового комплексу і землі, що знаходяться в комунальній власності. Про це повідомила прес-служба прокуратури Київської області, передають Патріоти України.

"Сьогодні, 18 січня, прокурор Київської області Дмитро Чибісов, в присутності захисників, повідомив про підозру заступнику голови однієї з районних рад і депутату об'єднаної територіальної громади району Київської області у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст . 368 (пособництво в одержанні неправомірної вигоди посадовою особою, яка займає відповідальне становище) КК України", - йдеться в повідомленні.

Злочин розкрито спільно з працівниками Управління захисту економіки в Київській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України.

"Так, встановлено, що вказані особи $50000 вимагали за сприяння у вирішенні питання про передачу майнового комплексу, що знаходиться в комунальній власності, з правом подальшої приватизації посадовій особі, яка займає відповідальне становище", - розповіли в прокуратурі.

В ході досудового розслідування задокументовано факт отримання зазначеними особами частини неправомірної вигоди на загальну суму 20500 гривень, отриманих в безготівковій формі на особисті платіжні картки зловмисників, йдеться в повідомленні.

На підставі постанов суду слідчими прокуратури з оперативним супроводом співробітників поліції було проведено ряд обшуків в приміщенні депутатів, районній раді та отримані докази на підтвердження факту отримання неправомірної вигоди.

Зараз підготовлено клопотання до суду про обрання запобіжного заходу, проводяться необхідні слідчі і процесуальні дії. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...