"Православні", кажете? Протягом святкового дня росіяни здійснили 35 обстрілів міст та селищ Донбасу

Місцеві єпархії УПЦ закликали утриматися від бойових дій на знак пошани до великого православного свята - Дня Святого Миколая Чудотворця.

Обстріли на Донбасі не припиняються. Фото: www.gogetnews.info.

Сьогодні протягом дня бойовики здійснили 35 обстрілів українських позицій. Про це повідомляє прес-центр АТО, передають Патріоти України.

"Під прицільні обстріли ворожих снайперів потрапили позиції підрозділів сил АТО в районі Новгородського та Луганського, що на Горлівсько-Світлодарській дузі. На Луганщині бойовики зі стрілецької зброї прицільно били по Нижньотеплому. На цій же ділянці лінії розмежування сторін загарбники пристрілювали заборонені Мінськими домовленостями міномет калібру 120 мм, а по населеному пункту Донецький – 82-мм міномет", - йдеться в повідомленні.

"Найбільш активно бойовики намагаються спровокувати українських воїнів на відкриття вогню у відповідь неподалік тимчасово окупованого Донецька. Близько двох десятків разів проросійські гібридні бандформування зі стрілецької зброї, гранатометів та великокаліберних кулеметів обстрілювали Піски, Опитне та Авдіївку", - зазначає прес-центр.

"Окрім того, продовжуються провокації із застосуванням неприцільного вогню поблизу Горлівки. Зокрема, з автоматичних станкових гранатометів кремлівські найманці двічі гатили по Зайцевому, великокаліберних кулеметів – по Троїцькому, стрілецької зброї – по Новгородському", - повідомляє штаб.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...