"Правий сектор міг би стати двигуном нашої наступальної кампанії": Боєць АТО розповів, як відбили у бойовиків нову територію

За останні два місяці, за словами військового, сили АТО ще приблизно на 200 метрів просунулися вперед.

У промзоні Авдіївки. Фото: Сегодня.

Боєць АТО, снайпер Центру спецоперацій повідав, як українські військові відбили у бойовиків нову територію на окупованому Донбасі. Про це він розповів в інтерв'ю ZN, передають Патріоти України.

"Спочатку ми приїхали на свою базу, де жорстко готувалися, щодня проходили інструктаж і виснажливі тренування. Перша робота в цій ротації полягала в снайперській підтримцi сил АТО, розташованих у приватному секторі Авдіївки. У приватному секторі бої йдуть переважно вночі, бо вдень приїжджає ОБСЄ. А на промзоні, куди нас перекинули через деякий час, бої тривають практично цілодобово. Десантники, з якими ми були на позиціях, говорили, що за щільністю вогню ситуація схожа на донецький аеропорт.

Ще нещодавно промзона Авдіївки повністю контролювалася бойовиками. Але потім наші воїни пішли вперед, завдяки бойовому підрозділу Правого сектору. Це не ті, хто в Києві та інших мирних містах "кришує" фірми, представляючись Правим сектором. Наскільки я знаю, коли фронтовики попросили у "міських" допомоги, ті відмовили, і там мало до бійки не дійшло. Бойовий Правий сектор — це найяскравіші патріоти, всі просто марять ідеєю визволення України і готові скласти за цю ідею голови. Причому два роки тому вони, як і ми, ще були айтішниками, вчителями і менеджерами", — зазначив снайпер.

За його словами, саме завдяки Правому сектору українські військові "віджали" більшу частину промзони. "А за останні два місяці ще приблизно на 200 метрів просунулися вперед. Судячи з того, як працює Правий сектор, вони могли б стати двигуном всієї нашої наступальної кампанії. Ми ж, за мінськими домовленостями, не можемо офіційно піти в наступ. А їм легше, вони взагалі нікому не підкоряються", — каже боєць.

"Ну от вони і пішли. Їхня розвідка зайшла в "промку", в процесі виконання завдання стало зрозуміло, що там є слабкі місця, а частину позицій бойовики взагалі залишили, будучи впевненими, що ми не підемо в наступ. Ці подивилися, повернулися до своїх, згрупувалися і злагоджено зайшли настільки далеко, наскільки могли. Там вони "насипали" бойовикам, закріпилися і запросили підмогу.

Наші підтяглися на допомогу і зайняли позиції. Ось так ми взяли "промку". Ми чули з перехоплення противника відчайдушні їхні накази командирів "відбити промзону", бойовики великими силами пішли на нас, кілька днів ломилися по відкритій місцевості в будь-який час доби, але в результаті у них нічого не вийшло. Вони відчайдушно йшли на смерть, ми тоді їх дуже багато покришити", — розповів снайпер.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...