Прямо в салоні Ан-225: Співзасновник Apple Стів Возняк вручив нагороди "білим хакерам"

Учасниками заходу стали 30 білих хакерів з усього світу: Україна, Франція, Німеччина, Швеція, Пакистан, Індія, Єгипет, Росія, Бельгія, США, Ірак, Нідерланди.
Стів Возняк. Фото: life.bodo.ua.

У столиці в салоні найбільшого в світі літака Ан-225 «Мрія» пройшла церемонія нагородження кращих учасників баг-хантінг марафону HackIT Cup, білих хакерів, які шукали уразливості у програмних продуктах. Новину передають Патріоти України із посиланням на українські ЗМІ.

Вручав призові премії співзасновник компанії Apple Computer Стів Возняк і творець пакету програмного забезпечення для шифрування електронної пошти PGP Філіпп Циммерман. Марафон проходив з 23 по 30 вересня в Харкові і Києві в рамках III міжнародного форуму з кібербезпеки HackIT-2017. Призовий фонд кубка 25 000 хакенів (1 хакен =1 долару США).

Як повідомляє сайт Hackit.ua, учасниками марафону стали 30 білих хакерів з усього світу: Україна, Франція, Німеччина, Швеція, Пакистан, Індія, Єгипет, Росія, Бельгія, США, Ірак, Нідерланди. Учасники марафону перевірили на міцність 5 програмних продуктів, які для злому надали їх власники — великі українські компанії.

“Такий злам програмного забезпечення на прохання його створювачів називається білим хакерством, пояснив організатор міжнародного форуму з кібербезпеки HackIT Микита Книш. Ми вже кілька років працюємо над створенням в Україні спільноти фахівців з кібербезпеки. Марафон — спосіб привернути і заохотити кращих. Хто знайде більше вразливостей, отримає найбільшу частку призового фонду в 25 тисяч хакенів.

У роботі форуму взяли участь найбільші експерти кібербезпеки з усього світу. На HackIT-2017 відбувся перший публічний виступ в Україні Раяна Лекі (підприємець і хакер з світовим визнанням, засновник компанії CryptoSeal, що стала частиною CloudFlare — одного з найбільших у світі сервісів захисту від DdoS-атак).

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...