Прокуратура відкрила кримінальне провадження щодо військових чиновників, які причетні до закупівлі неякісної літньої форми

Отримавши продукцію неналежної якості, службові особи Головного військового представництва підписали акти прийому, на підставі яких Міноборони перерахувало бюджетні кошти на суму понад 15 млн. грн.

Фото:facebook Юрія Бірюкова

Військовою прокуратурою Центрального регіону України розпочато кримінальне провадження щодо службових осіб Головного військового представництва, які не здійснили перевірку виготовленого військового одягу на відповідність державним вимогам. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Новое время.

"У квітні 2016 Департаментом державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міністерства оборони України укладено ряд договорів з суб'єктами підприємницької діяльності щодо поставки літніх польових костюмів для військовослужбовців в кількості 95000 комплектів", - повідомила прес-служба військової прокуратури Центрального регіону.

Перевірку якості цих костюмів повинні були здійснити представники Головного військового представництва і підлеглі йому військові представництва.

Але зазначені службові особи таку перевірку не здійснили. Отримавши продукцію неналежної якості, вони підписали акти прийому, на підставі яких Міноборони перерахувало бюджетні кошти на суму понад 15 млн. грн.

Кримінальне провадження розпочато за ч. 2 ст. 364 КК України - зловживання службовим становищем.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...