Протестовано Ізраїлем: Російські С-400 безсилі проти американських F-35

Закуплені Єврейською державою новітні віськові літаки США чудово проявили себе у сутичках над небом Сирії.

Винищувач F-35. Фото: nationalinterest.org.

В Ізраїлі висловили захоплення оперативним потенціалом нового винищувача 5-го покоління - американським F-35, перед яким новітні російські системи ППО виявилися безсилими. Про це повідомляє оборонне видання США Defense News, передають Патріоти України.

Разом з тим, виступаючи на щорічній конференції в Тель-Авіві командувач ізраїльських ВПС генерал А. Ешель згадав, що для літаків 4-го покоління, якими укомплектовані ізраїльські ВПС, С-400 являють критичну загрозу. Що стосується новітніх стелс-бомбардувальників F-35, перша перша пара яких була передана американцями Ізраїлю в січні, то про них Ешель відгукнувся як про фактор, який допоможе зберегти повітряну перевагу на десятиліття вперед. Загальна кількість замовлених Ізраїлем літаків даного типу, які були задіяні недавно при бомбардуванні стратегічної бази ВПС режиму Асада в Дамаску, яку охороняють російські С-400, склала 50 одиниць.

"Це революція. Набагато краще, ніж всі, що у є нас, і все, що літає в цьому регіоні", - оголосив Ешель. У свою чергу на тій же конференції виступив генерал ВПС США у відставці Гері Норт, який обіймає нині посаду віце-президента в Lockheed Martin, який також вказав на переваги F-35 в умовах підвищеної небезпеки, такої як російські С-400.

За його словами, літаки F-35 не тільки забезпечать стратегічне стримування противника, а й можливість для літаків четвертого покоління - а саме вони на даний момент і складають кістяк ВПС Ізраїлю і США - вільно пересуватися в повітряному просторі де б то не було.

F-35 використовує стелс-технології такого рівня, що вони можуть залишатися непоміченими, навіть підійшовши впритул до супротивника. Це дозволить пілоту отримати про об'єкт переслідування максимально повне уявлення перш, ніж йому доведеться вирішувати, чи буде атакувати мету або треба відступити.

F-35 здатний знищити перспективні російські і китайські винищувачі п'ятого покоління в повітряному бою, заявили в свою чергу виробники літака і представники Пентагону. "Поки я не бачив нічого навіть віддалено схожого на дії F-35 на полі бою, що змусило б мене припускати, що десь є будь-який інший літак, здатний на рівних кинути виклик «Блискавці». Я відчуваю себе абсолютно впевненим в успішних діях F-35 в будь-який бойовій обстановці", - розповідав виданню Warrior підполковник Метт Хайден, керівник служби безпеки 56-го винищувального авіаційного крила США з авіабази Люк, Арізона.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...