Проти активіста Майдану, який був свідком у справі про убивства "беркутівців", завели кримінальну справу (фото, відео)

Івану Бубенчику оголосили про підозру у вчиненні вбивств двох правоохоронців і одного замаху на вбивство.

Іван Бубенчик. Фото:Обозреватель

Проти активіста Майдану Івана Бубенчика, який в інтерв'ю Bird in Flight розповідав про стрілянину по правоохоронцях у Києві в лютому 2014 року, відкрили кримінальну справу. Про це керівник департаменту спецрозслідуваннь ГПУ Сергій Горбатюк розповів Радіо Свобода, інформують Патріоти України.

Відзначається, що Бубенчик тривалий час не з'являвся за викликом до слідчого, після чого його доставили до нього примусово і повідомили про підозру у вчиненні вбивств двох бійців "Беркута" і одного замаху на вбивство. У Печерському районному суді Києва проходить засідання по обранню запобіжного заходу для підозрюваного.

У мережі з'явилися фото і відео з судового засідання:

"Зараз в Печерському райсуді приймають рішення по запобіжному заходу Іван Бубенчик. Приватний адвокат запросив час на ознайомлення з матеріалами. Сподіваюсь, не візьмуть під варту. Але, враховуючи важкість підозри (а це вбивство 2 "беркутівців") є висока вірогідність." - написала волонтер Тетяна Заровна.

Всього, за словами Горбатюка, зараз розслідують 13 вбивств силовиків на Майдані, а також більше 180 вогнепальних поранень, завданих "Беркутом".

"Все це в одній справі і все це розслідується. Якщо силовики отримували вогнепальні поранення внаслідок того, що у відношенні когось застосовували зброю або насильство, тобто людина захищала себе або когось, тоді виключається притягнення до кримінальної відповідальності. Якщо таких ознак не встановлюється, то повідомляється про підозру", - підкреслив він.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...