Проти скреп: Литва та Естонія хочуть створити трибунал з розслідування злочинів комунізму

Створення міжнародного трибуналу з розслідування злочинів комунізму було б дуже символічним актом в плані закріплення історичної пам'яті.

Місце комунізму - на звалищі історії. Ілюстрація: ЖЖ.

Міністерство юстиції Литви отримало пропозицію від Мін’юста Естонії почати консультації про заснування міжнародного трибуналу з розслідування злочинів комунізму, повідомляє видання delfi. Новину передають Патріоти України.

Відомо, що Литва поки тільки погоджує свою позицію щодо створення такого трибуналу. Колишній міністр юстиції Литви Юозас Бернатоніс разом з колегами з Естонії, Латвії, Польщі, Чехії, Словаччини, Угорщини та Грузії в 2015 році схвалив спільну заяву про необхідність створення такого органу.

Професор інституту міжнародного права та права Євросоюзу університету повідомив ЗМІ, що створення міжнародного трибуналу з розслідування злочинів комунізму було б дуже символічним актом в плані закріплення історичної пам'яті, але навряд чи б допомогло реально притягнути до відповідальності осіб, які здійснювали комуністичні репресії, тому що живих таких осіб, у всякому разі, в Литві, практично немає.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...