Прихопив з собою півмільярда: На кордоні з РФ затримали підозрюваного у розкраданні рефінансування НБУ

Зловмисник був оголошений у розшук, проте більше трьох років йому вдавалося переховуватися від слідства.

Ілюстрація:lviv.molbuk

Співробітники Служби безпеки України затримали чоловіка, якого звинувачують у розкраданні мільйонів гривень рефінансування Національного банку. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу СБУ.

“Правоохоронці встановили, що затриманий причетний до виведення понад 510 млн грн з банківської установи. Разом зі спільниками він також привласнив тридцять п’ять мільйонів гривень рефінансування Нацбанку. Співробітники спецслужби задокументували, що зловмисник уклав від імені банку ряд удаваних правочинів, за якими заклад було доведено до неплатоспроможності.

Після визнання банку банкрутом розрахунки з вкладниками здійснював Фонд гарантування вкладів фізичних осіб за рахунок бюджетних коштів у сумі 540 млн грн”, – йдеться у повідомленні відомства.

Також повідомляється, що чоловік був оголошений у розшук, проте більше трьох років йому вдавалося переховуватися від слідства. Зловмисника затримали на пункті пропуску “Гоптівка” Харківської області при спробі виїхати до Росії з паспортом громадянина РФ. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Триває досудове слідство.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...