Принципово рудий: У Львові обрали кота для музею Франка (фото)

Серед кандидатів було близько 20 котів з усієї України, проте обрали кота з Галичини.

У музеї буде працювати Мурлика. Фото: Твоє місто.

Сьогодні в музеї Івана Франка співробітники обрали собі "колегу". Ним став шестимісячний рудий кіт, якому дали ім'я Мурлика. Про це пише львівське видання "Твоє місто", передають Патріоти України.

Серед кандидатів було близько 20 котів з усієї України, проте обрали кота з Галичини. Директор музею Богдан Тихолоз про дві причини появи кота в музеї: «По-перше, дім Франка - повинен бути живим музеєм. Дім в якому немає кота - це не зовсім дім. По-друге, це музейна світова практика. Часто в музеях є коти, їхній запах відганяє шкідників фондів. Це новий член родини, який матиме всі належні умови для праці та відпочинку. Кіт не буде експонатом, він буде душею колективу».

Богдан Тихолоз також закцентував, що Іван Франко любив свого кота, якого скоріше за все було звати Мурлика. Кіт вилазив письменнику на плечі, в той час, коли той писав свої твори. До того, як потрапити в музей, кіт жив у підвалі, потім 4 місяці пробув у ветеринарній клініці, куди його принесла волонтерка, аби соціалізувати. Деякий час Мурлика жив і в родині, проте через алергію в дитини його повернули. Мурлика буде жити в будинку, де працюють наукові співробітники, та допомагатиме проводити екскурсії.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...