Путін та Ердоган уклали таємну змову щодо військових операцій у Сирії, - Der Spiegel

Главі Кремля важливо перед президентськими виборами в Росії презентувати своїм виборцям ще один успіх у сирійській війні. На руку Асаду грає і Туреччина: Ердоган, який завжди вороже ставився до сирійського диктатора, зараз мовчить.

Путін та Ердоган. Ілюстрація:Голос Америки

У сирійській Східній Гуті та Афріні із початку цього тижня розгорілися найжорстокіші за останній час бої. Так, в останньому оплоті повстанців поблизу Дамаска внаслідок авіаударів загинуло понад 400 мирних жителів, серед них – близько двох сотень дітей. Про це пише Der Spiegel, зазначають Патріоти України.

Те, що наступ на обидва міста розпочався майже одночасно (18 та 19 лютого відповідно), не є випадковістю, а загострення конфлікту у регіоні вигідне принаймні трьом його учасникам – Володимиру Путіну, Башару Асаду та Реджепу Ердогану, пише видання.

Так, главі Кремля важливо перед президентськими виборами в Росії, які відбудуться 18 березня, презентувати своїм виборцям ще один успіх у сирійській війні. Тому армії Асада і Росії посилюють свої атаки на Східну Гуту. Якщо райони знову опиняться під владою сирійського режиму, диктатор Асад вперше за п'ять років знову зможе контролювати практично всю територію навколо Дамаска.

"Показовим є те, що режим Асада терпить присутність "Ісламської держави" на південній околиці столиці Сирії, майже бездіючи щодо цього", – зауважує автор публікації. На руку Асаду грає і Туреччина: її президент Реджеп Ердоган, який завжди вороже ставився до сирійського диктатора, називаючи його "вбивцею і терористом", зараз мовчить.

У час, коли режим здійснює найсильніші за останні роки бомбардування по мирному населенню. Не тільки це говорить про таємну змову між Туреччиною і Росією: Анкара терпить атаки на групи повстанців у Східній Гуті, які з недавніх пір є союзниками Туреччини.

Натомість Москва і Дамаск миряться з турецьким вторгненням в Афрін, – акцентує увагу німецька газета. Як повідомлялося раніше, із неділі, 18 лютого, бої у Східній Гуті, останньому бастіоні повстанців біля Дамаска, загострилися. Наразі відомо про понад 400 загиблих внаслідок ударів авіації та артилерії проурядових військ Башара Асада, з яких 150 – діти.

Понад 2100 людей отримали поранення різного ступеня тяжкості. За даними ООН, в регіоні за ці дві доби виведені з ладу шість клінік, включаючи найважливіший госпіталь в Арбіні, який двічі піддавався бомбардуванням. Як повідомляє SOHR, цей лікувальний заклад був мішенню атак російських військових літаків

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...