Пихи убуде: Чорноморський флот РФ недоотримає три фрегати типу «Адмірал Григорович», коштовні недобудови "зливають" Індії

Доля трійки кораблів опинилася під питанням, оскільки українське державне підприємство «Зоря» - «Машпроект» відмовилося передавати Росії газотурбінні енергетичні установки для них.

Адмірал Григорович. Фото: topwar.ru.

Чорноморський флот РФ недоотримає три з шести запланованих кораблів проекту 11356. Вчора портал janes.com повідомив про те, що військові відомства Росії і Індії погодили продаж індійським ВМС трьох недобудованих фрегатів типу «Адмірал Григорович». Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на military-informant.com.

Командування ВМС Росії планувало закупити для Чорноморського флоту шість фрегатів проекту 11356. На сьогоднішній день два з них ( «Адмірал Григорович» і «Адмірал Ессен») вже надійшли на озброєння, а третій - «Адмірал Макаров» - проходить заводські випробування. Доля другої трійки кораблів опинилася під питанням, оскільки українське державне підприємство «Зоря» - «Машпроект» відмовилося передавати Росії газотурбінні енергетичні установки для них.

Вперше про можливість продажу недобудованих кораблів стало відомо в минулому році. 1 липня 2015 року на військово-морському салоні в Петербурзі головнокомандуючий ВМФ Росії адмірал Віктор Чирков повідомив журналістам, що флот відмовиться від трьох кораблів типу «Адмірал Григорович» і побудує замість них 18 малих ракетних кораблів проекту 22800.

Індії будуть передані фрегати «Адмірал Бутаков» і «Адмірал Істомін», які вже знаходяться в стадії будівництва, а також вже готові вузли і матеріали для фрегата «Адмірал Корнілов». Недобудовані кораблі, а також обладнання для них будуть передані одній з індійських верфей, де продовжиться їх будівництво.

Індія вже знайома з кораблями типу «Адмірал Григорович», оскільки вони були розроблені на базі фрегатів «Тальвар», спроектованих для індійських ВМС. Водотоннажність цих кораблів становить 4000 т, максимальна швидкість ходу - 30 вузлів, автономність плавання - 30 діб. Екіпаж кожного з фрегатів складається з 180 осіб. Кораблі оснащуються артилерійським і ракетним озброєнням ( «Калібр-НК» і «Онікс») і здатні завдавати ударів по повітряних, надводних, підводних і наземних цілях. Крім того, на борту кожного корабля є майданчик для багатоцільових вертольотів Ка-27, Ка-28 або Ка-31.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...