Район не дуже престижний: Луганчанин розповів, де в місті оселився ватажок "ЛНР" (фото)

Ватажок терористів оселився у Вергунці - одному з найстаріших районів Луганська.

На шляху до будинка Плотницького. Фото: соцмережі.

Житель окупованого Луганська розповів, де живе ватажок бойовиків "ЛНР" Ігор Плотницький та як для нього облаштували вулицю у найстарішому на найзанедбанішому районі міста. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на лист жителя Луганська Віталія Коршунова, який опублікований Радіо Свобода.

Чоловік розповідає, що ватажок терористів оселився у Вергунці - одному з найстаріших районів Луганська. Елітним він ніколи не вважався, однак і тут за мирних часів вистачало шикарних маєтків, які навіть із початком війни не сильно знецінилися.

Коршунов зазначає, що Плотницький розмістився у будинку по вулиці Ярового. "Всі знають, де він живе - на вулиці Ярового. Його будинок - перший ліворуч, якщо звернути з Горської на Ярового. Звичайний вергунський будинок, бувають краще. Звичайно, те, що будинок зі звичайного став "резиденцією глави", наклало відбиток - на найближчому стовпі поставили найпотужнішу відеокамеру - я таких не бачив більше ніде, а біля будинку, обнесеного парканом з металопрофілю, вічно стоять чорні машини представницького класу", - розповідає луганчанин.

Він також зазначає, що іноді в "глави" трапляються наради, бо коло будинку збирається велика кількість крутих автівок. Коршунов також розповідає, що частина охорони Плотницького без зайвого ажіотажу облаштувалася в дитячому магазині "Ухтишка" на вулиці Горській, в колишньому магазині "Ітака".

"Здогадатися, що там засекречений "військовий" об'єкт, нескладно - сохнуть черевики на балконі, завішені скляні двері і купа машин зі специфічними номерами біля входу. Якщо це було маскування, то дуже слабке. А бачили б ви, як вони чітко шикуються по всій вулиці, коли їде "президентський кортеж"! Куди там сучасним блокбастерам про супергероїв! Всі говорять по раціях, роблять напружені обличчя і тримають руку на взводі автоматів", - розповідає чоловік.

Ще однією, чи не найважливішою деталлю стало те, що до будинка головного терориста веде розкішна рівнесенька дорога. Для Вергунки це явище з розряду прильоту інопланетян, адже навіть більш-менш пристойних доріг тут не бачили ніколи.

"До дому "глави" веде дивовижна дорога. Вона схожа на дзеркало... це відмінна дорога! По ній їздить ескорт "глави" з чотирьох машин та мікроавтобуса. Коли вони їдуть, по гучномовцю всі машини просять притискатися до узбіччя. Люди дивляться. Сусіди звикли. Власне, район це тихий", - розповідає місцевий житель.

У той же час він зазначає, що така прекрасна дорога закінчується одразу за володіннями Плотницького. "Дорога, проведена до будинку Плотницького, закінчується для проформи одразу за пару метрів після нього. Немає вже дороги, вся вийшла. І починається справжня Вергунка - камені, бите сміття, ями, вибоїни. Такою Вергунка була завжди", - констатує Коршунов.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...