"Раніше били вікна, тепер - кидають гранати. Ставки зросли": Експерт пояснив, кому вигідні обстріли в Києві

Те, що теракт у "Київміськбуді" відбувався уночі вказує на те, що його замовники не були зацікавлені у жертвах. Це також може говорити і про хуліганство, і про руку Москви.

Будівлю "Київміськбуду" обстріляли з гранатомета. Фото:24 канал

Розстріл із гранатомета будівлі "Київміськбуду" 13 квітня може бути як збройною провокацією проросійських сил, так і хуліганством. Про це Gazeta.ua розповів 39-річний Богдан Петренко, заступник директора Інституту дослідження екстремізму, інформують Патріоти України.

"Хто був реальною жертвою поки що сказати складно. Бо, крім озвучених на сьогодні "Київміськбуду" чи ресторану "Хмелі-Сунелі", в цьому будинку знаходиться і телеканал – "ГромадськеТБ". Тобто, - однозначно були сподівання і на медійний ефект.

Тому і версії можуть бути різними. Розпочинаючи від "руки Кремля" на розхитування ситуації в країні і до помсти забудовнику чи простого хуліганства. На жаль, ми живемо в таких умовах, коли стало популярно заявити про себе чи досягти якихось результатів через насилля. Раніше били вікна, тепер – кидають гранати. Ставки зросли.

Те, що теракт відбувався уночі вказує на те, що його замовники не були зацікавлені у жертвах. А відповідно, це також може говорити і про хуліганство (для убивства навіть у хулігана має бути подоланий психологічний бар'єр), і про руку Москви. Відсутність жертв у теракті не призведе до вимог посилити поліцейські функції (що у логіці Кремля рівноцінно посиленню державності).

Але головним бенефеціарієм цього конфлікту все-рівно лишається Москва: бо кожен акт публічного насилля в Україні знижує довіру до нашої держави, а відповідно виправдовує загарбницьку політику Росії. Особливо, якщо йдеться про теракти, у яких не прослідковується чітка "рука Кремля".

Війна породжує війну. І цей хаос, який виник у системі безпеки України і діє на користь агресора, Москва вважає контрольованим. Хоча насправді, насилля уже живе своїм життям", - розповів експерт.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...