Рішенням Верховного суду крадіжку Добкіним харківських земель визнано...законною

Суди першої та апеляційної інстанції визнали, що відчуження землі було незаконним, але не скасували його за терміном давності допущеного порушення.

Ілюстрація:nikorupciji.org

Верховний суд відхилив подання заступника прокурора Харківської області про незаконність передачі у власність кооперативу "ЖБК "Зірка-2008" ділянки в 3,26 га. Про це стало відомо з тексту постанови суду, передають Патріоти України з посиланням на 368.media.

Кооператив фігурує в справі про незаконне відчуження земельних ділянок в Харкові під час перебування при владі Михайла Добкіна в 2008-2010 роках на загальну суму в 4,05 млрд гривень.

Рішення про передачу землі "Зірка-2008" було прийнято на сесії Харківської міськради 25 лютого 2009 року. У червні 2017 року прокуратура Харківської області направила до суду матеріали, доводячи що відчуження ділянки суперечило земельному кодексу, а кооператив був зареєстрований з порушеннями і не мав права на отримання землі.

Суди першої та апеляційної інстанції визнали, що відчуження землі було незаконним, але не скасували його за терміном давності допущеного порушення.

Народному депутату від "Опозиційного блоку" Михайлу Добкіну висунуто підозру, що він, діючи в змові та зловживаючи повноваженнями сприяв незаконному відчуженню міської землі. 16 травня Добкіна забрали в СІЗО, але він вийшов під заставу в 50 млн гривень, які за нього внесли нардеп "Опозиційного блоку" Вадим Новинський і екс-віце-прем'єр Борис Колесніков.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...