Російські гроші спокусили: В Угорщині вирішили вдостоїти Путіна звання почесного доктора

У червні цього року Дебреценський університет уклав угоду з російською державною корпорацією "Росатом".

У Дебрецені вирішили нагородити Путіна. Фото: TripAdvisor.

Сенат (учена рада) Дебреценського університету у Східній Угорщині за чотири дні до приїзду до цієї країни президента Росії оприлюднив постанову про присвоєння Володимирові Путіну звання почесного доктора "honoris causa" цього навчального закладу. Про це інформують Патріоти України з посиланням на Радіо Свобода.

Цього звання можуть бути вдостоєні громадяни Угорщини або іноземці за визначну громадську чи мистецьку діяльність, ті, чиї зусилля, моральна чи матеріальна підтримка пішли на благо навчальній установі або її структурному підрозділові, посприявши зміцненню його іміджу, мовиться у прес-релізі Дебреценського університету.

Учена рада пояснює своє рішення тим, що "уряд Угорщини і Росія відводить Дебреценському університетові значну роль в інвестиційному проекті побудови другої черги АЕС "Пакш-2". Згідно з проектними документами, Дебреценський університет офіційно фігурує як генеральний підрядник майбутньої новобудови, яку оцінюють у 12,5 мільярдів євро. Цю суму Москва готова надати Будапештові у вигляді державного кредиту.

У червні цього року Дебреценський університет уклав угоду з російською державною корпорацією "Росатом". У документі, зокрема, йдеться про те, що університет із Дебрецена бере на себе зобов'язання готувати фахівців-атомників для новобудови в Пакші.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...