Російського пропагандиста з каналу НТВ, який мав акредитацію "ДНР", СБУ видворила з України

В'ячеславу Немишеву заборонений в'їзд в Україну терміном на три роки.

В'ячеслав Немишев. Фото:Zaxid.net

Служба безпеки України видворила в Російську Федерацію співробітника російського телеканалу НТВ В'ячеслава Немишева, йому заборонений в'їзд в Україну терміном на 3 роки. Про це повідомляє прес-служба СБУ у четвер, 5 жовтня, передають Патріоти України.

"Через діяльність, що завдає шкоди національним інтересам України, після проведення відповідних процесуальних дій сьогодні, 5 жовтня, о 4:00 ранку Немишев примусово повернутий до РФ на пункті пропуску"Сеньківка". Пропагандисту заборонений в'їзд в Україну терміном на три роки", - сказано в повідомленні.

В СБУ відзначили, що "для запобігання штучних звинувачень РФ в псевдоутисках російських журналістів СБУ поінформувала про цей факт представників міжнародних та вітчизняних громадських об'єднань, що працюють в сфері захисту свободи слова".

За інформацією СБУ, російського громадянина В.Немишева 4 жовтня затримали в Києві працівники поліції за вчинення дрібного правопорушення. Під час встановлення його особи правоохоронці виявили акредитаційне посвідчення так званого "Міністерства інформаційної політики "ДНР", так звану "військову акредитацію".

"Це стало підставою для залучення співробітників СБУ для перевірки затриманого", - відзначили в СБУ. СБУ встановила, що Немишев з весни 2016 до осені 2017 працював на тимчасово окупованій терористами території України.

"Він підготував ряд брехливих антиукраїнських матеріалів для ЗМІ на замовлення російських кураторів і в інтересах верхівки бойовиків для виправдання і популяризації їхньої протиправної діяльності в інформаційному просторі", - повідомили в СБУ.

Як повідомлялося раніше, у центрі Києва співробітники поліції спільно із журналістом затримали журналіста НТВ зі спецобладнанням. Під час затримання він погрожував ножем і намагався втекти.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...