Розгін блокади: Майдан "Самопомочі" вимагає "голову" Авакова

Фракція "Самопоміч" порівнює методи нинішньої влади в країні з практикою втікача, екс-президента Віктора Януковича.

Силовики розігнали один з оедутів активістів блокади. Фото:http://samopomich.ua/

Після розгону редуту активістів блокади біля станції Кривий Торець фракція "Самопоміч" вимагає звільнення затриманих, відставки міністра внутрішніх справ Арсена Авакова і керівника Антитерористичного центру Служби безпеки України (СБУ) Віталія Малікова. Про це йдеться в заяві, опублікованій на офіційному сайті партії, інформують Патріоти України.

"Сьогоднішній силовий розгін Торецького редуту блокади торгівлі з окупованими територіями і незаконне затримання 46 осіб показали, що влада України працює в інтересах окупантів, захищаючи кривавий бізнес і принижуючи ветеранів, які відстояли країну в 2014 році. Олігархічна влада України виконала наказ Кремля і пішла проти людей. Зухвало, незаконно і криваво. Ми розцінюємо це як повернення до найгірших практик оточення Януковича", - говориться в заяві.

Фракція "застерігає" Міністерство внутрішніх справ і Антитерористичний центр СБУ від подальших подібних "провокацій силового протистояння всередині країни".

"Фракція" Самопоміч "вимагає звільнення затриманих людей і відставки міністра МВС Авакова і керівника АТЦ СБУ Малікова за застосування сили проти ветеранів, які вирвали Україну з пазурів Кремля в 2014 і продовжують це робити зараз, незважаючи на корумповану владу", - заявляють у фракції.

Нардепи фракції вважають, що парламент повинен заборонити торгівлю на крові, прийнявши закон "Про тимчасово окуповані території України", і називають внесення законопроекту на розгляд парламенту персональною відповідальністю глави Верховної Ради Андрія Парубія.

Як відомо, 13 березня один з організаторів товарної блокади на Донбасі, ветеран АТО Анатолій Виногродський повідомив, що активістів товарної блокади побили і заарештували силовики.

Народний депутат від "Самопомочі" Семен Семенченко також повідомив про силове затримання активістів блокади.

Активісти блокади вважають, що наказ про силовий розгін підписав новий заступник глави Національної поліції В'ячеслав Аброськін. Сам Аброськін існування наказу спростував.

Пізніше в СБУ заявили про затримання в рамках контрдиверсійних заходів в зоні АТО 43 осіб зі зброєю.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...