"Розглядаємо версію саботажу": У РФ розслідують причини провалу запуску ракети "Союз"

Росіянам, згідно із їхніми "скрепними традиціями", соромно просто зізнатися у власній непрофесійності та злочинній халатності. Набагато легше шукати "ворогів".

Російську ракету запустили, але невдало. Ілюстрація: ТАСС.

Комісія з розслідування аварії ракети-носія "Союз-ФГ" розглядає можливість навмисного псування або недостатньої перевірки механізму, що не спрацював. Про це повідомляють РІА "Новости" з посиланням на джерело в ракетно-космічній галузі, передають Патріоти України.

За його словами, комісія встановила, що не спрацював пірозамок, який відкриває клапан баку окислювача. Стікаючими з баку газами бічний блок ракети виводиться від центрального, пояснило джерело, проте зазначило, що причини цього поки не встановлені.

"Або належним чином не проведено передстартовий контроль, або самі перевірки не здатні виявити таку несправність і потрібна розробка додаткових методик контролю, або, що не виключає комісія з версій події, аварія могла бути наслідком саботажу", - розповіло джерело.

За словами іншого джерела, не спрацював дренажний клапан, внаслідок чого бічний блок "розпоров обшивку і баки другого ступеня" і спровокував вибух.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...