Розікрали кошти вкладників: У Луценка взялися за керівників чергового банку-банкрута

Раніше Національний банк України вже повідомляв, що направив правоохоронним органам лист про ознаки незаконної діяльності керівництва банку "Михайлівський".

Ілюстрація:finbalance.com.ua

Прокуратура Києва почала досудове розслідування щодо посадових осіб банку "Михайлівський" за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого статтею ст. 218-1 КК України "Доведення банку до неплатоспроможності". Про це йдеться у відповіді Прокуратури Києва на запит народного депутата Павла Різаненка, розміщеного на його сторінці в мережі Facebook, передають Патріоти України.

"На даний момент слідчі проводять необхідні слідчі і процесуальні дії для встановлення всіх обставин скоєння кримінального правопорушення", - йдеться у відповіді прокуратури.

Нагадаємо, раніше Національний банк України повідомляв, що направив правоохоронним органам лист про ознаки незаконної діяльності керівництва банку "Михайлівський"

Національний банк України відзначив, що 20.05.2016 в банку не працював програмний комплекс "Операційний день банку Б2". В результаті банк своєчасно не подав до Національного банку статистичну звітність і не проводив платежі клієнтів.

Куратор Національного банку отримав доступ до інформації вже після закінчення операційного дня 20 травня і виявив значну кількість операцій, які були заведені в систему в офлайн-режимі. Ці операції по переведенню вкладів фізичних осіб з фінансової компанії, пов'язаної з банком, на баланс банку збільшили навантаження на Фонд гарантування вкладів фізичних осіб на 1,1 млрд грн. Варто відзначити, що всі ці вклади складалися з максимально наближених до гарантованої Фондом суми - 200 тис. грн.

Також 19 травня банк переуступив вимоги боргу за кредитами фізичних осіб обсягом майже 700 млн грн якійсь фінансовій компанії. Причому переуступка сталася за значно нижчою ціною, що дає всі підстави відповідно до ст. 38 Закону України "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб" вважати ці угоди нікчемними.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...