Садового не бачили? - Львівським сміттям засипали ферму під Києвом (відео)

Власник території Володимир Шумейко про появу на своїй землі трактора і сміття дізнався від селян.

Львівське сміття на Київщині. Фото: скріншот з відео.

За одну ніч до невеликого села Соснівка на Київщині привезли 11 вантажівок із відходами. Селяни спершу думали, що на ферму везуть зерно, тому підозр поява тентованих машин у них не викликала, йдеться в сюжеті ТСН. Новину передають Патріоти України.

Вранці пан Валентин вийшов пасти овець біля ферми і побачив, як за парканом дві машини вивантажують побутове сміття. До ферми збіглися селяни, які змогли потрапити на огороджену територію. Кажуть, що одразу зрозуміли, звідки непотріб: усі чеки були з однієї області – Львівської.

Власник території Володимир Шумейко про появу на своїй землі трактора і сміття дізнався від селян. Чоловік запевняє, що тільки збирався здати територію в оренду бізнесмену Геннадію Малиневському. "Вони мали завезти обладнання після того, як ми укладемо з ними договір про оренду", - наголошує він. І пояснює, що йшлося про пристрої для сортування сміття.

"Без мого дозволу завезли тверді відходи", - твердить він. У поліції відкрили кримінальне провадження за забруднення та псування земель, а трактор заарештували. "Ми звернулися до суду, аби арештувати той трактор. Жодних документів на цей трактор немає у тракториста, і номерних знаків у нього немає", - пояснив речник обласної поліції Микола Жукович. Щоби зрозуміти масштаби порушення, правоохоронці звернулися до екологів – ті мають визначити площу засмічення та ступінь безпечності відходів. Однак порушення вже видно неозброєним оком. "Мають бути спеціально обладнані місця. Хоча б забетонований майданчик, де воно лежить", - каже державний інспектор з охорони навколишнього середовища Олександр Тарасенко.

Телефон власника сміття вимкнений, а адвокат чоловіка коментувати ситуацію відмовляється. "Керівник не хоче, щоб ми поки що давали коментарі. Ми збираємо документи необхідні", - пояснив юрист Костянтин Семенюк. Але поки правоохоронці, екологи та орендар вирішують долю непотребу, місцеві жителі запалили багаття та збираються чергувати біля ферми цілодобово, щоб не допустити туди нових фур і збільшення нелегального звалища.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...