"Садовий будиночок" судді: Активісти показали елітну нерухомість "слуги Феміди" під Києвом (фото, відео)

На сьогоднішній день, за часів фінансової кризи, ця нерухомість судді Шевченка в с.Осещина коштує мінімум 400 тис. доларів.

Будинок судді Шевченка. Фото: prosud.info.

Активісти "Автомайдану" показали декларацію заступника голови апеляційного суду Київської області Олександра Шевченка, в якій опинилася величезна вілла, оформлена як "садовий будиночок, вартістю в 34 річних зарплати "служителя Феміди", передають Патріоти України.

Як йдеться в матеріалі на сайті проекту Prosud, із 2004 року Шевченко володіє земельною ділянкою площею 12 соток під Києвом на території садового товариства "Побутовик", а з 2007-го - і "садовим будинком" на 300 кв.м., який до того часу встиг на цій ділянці побудувати.

"Підставою виникнення права власності вказано рішення Вишгородського районного суду Київської області від 28.02.2007р. Ми переглянули всі рішення цього суду за той день і знайшли тільки одне з подібною площею будинку і земельною ділянкою, в якому йшлося про позов до Хотянівської сільської ради Вишгородського району Київської обл. про визнання права власності на самочинне будівництво. І цей позов судом був задоволений. До речі, визнання права власності за рішенням суду - це відома стара корупційна схема, і зараз Верховний Суд України визнав його незаконним", - відзначили волонтери.

"Офіційно цей маєток було оцінено в 2009 році (коли будівельні роботи були вже завершені, у чому можна переконатися, поглянувши на знімки супутника нижче) в скромні майже 2 млн. грн. За нашою ж інформацією на сьогоднішній день, за часів фінансової кризи, ця нерухомість судді Шевченка в с.Осещина коштує мінімум 400 тис. доларів. Або майже 10 млн грн (34 річних заробітних плати Олександра Васильовича за станом на 2015)", - уточнили волонтери.

Водночас у деклараціях за 2014 і 2015 роки суддя його вказав разом із земельною ділянкою, а за 2013 - ні, хоча вони йому належать з 2007 і 2004 років відповідно. "Забув вказати? Буває, але відповідно до ст. 366-1 Кримінального кодексу України, за подібну погану пам'ять державні чиновники, в тому числі судді, можуть отримати до 2 років обмеження волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на термін до трьох років", - нагадали в Prosud.

Крім того, в декларації вказано, що живе суддя Шевченко практично на одну зарплату:

У своїй декларації за 2015 р. він вказав 394 тис грн сукупного доходу, з яких 289 тисяч - його заробітна плата, а 87 тисяч - дохід від відчуження рухомого і нерухомого майна та інші види доходів. А в 2014 Олександр Васильович і взагалі жив тільки на свою заробітну плату судді, копійка в копійку.

"Але має заступник голови апеляційного суду Київської області Олександр Шевченко ще й багату... мати, яка у вересні минулого року придбала нежитлове приміщення площею 111 м² у дорогому Печерському районі Києва, буквально в 300 м. від НСК "Олімпійський" за адресою вулиця Ділова, 2Б", - додали волонтери.



Ексчиновник Нацполіції, який скандалив у ресторані Goodwine, засвітився у компанії нардепа Тищенка (фото)

середа, 24 квітень 2024, 20:17

Експрацівник департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України Віталій Манасян засвітився у компанії нардепа Миколи Тищенка. Про це свідчить світлина, опублікована журналістом «Української правди» Михайлом Ткачом, передають Патріоти України. «Н...

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...