СБУ на Чернігівщині заблокувала діяльність нелегального колл-центру одного з російських банків (фото)

Оператори колл-центру обслуговували клієнтів з РФ і тимчасово окупованої території Криму через Інтернет і сервіси IP-телефонії. Керівництво "філією" здійснювалася з головного офісу банку в Москві.

Фото:прес-служба СБУ

Співробітники Служби безпеки України припинили в Прилуках на Чернігівщині діяльність нелегального колл-центру одного з російських банків. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-центр СБУ.

Правоохоронці з'ясували, що "установа" була організована московською комерційною структурою для оптимізації своїх витрат. Оператори колл-центру обслуговували клієнтів з РФ і тимчасово окупованої території Криму через Інтернет і сервіси IP-телефонії. Керівництво "філією" здійснювалася з головного офісу банку в Москві.

Оперативники спецслужби задокументували, що на серверному обладнанні колл-центру, який знаходився в Росії, накопичувалися особисті дані українських громадян. Оскільки кандидати на роботу в компанію, не дивлячись на неофіційне працевлаштування, зобов'язані повідомити роботодавцю свої персональні дані: домашня адреса, номери мобільних телефонів, адреси поштових електронних скриньок, акаунти в соціальних мережах тощо.

Під час санкціонованих обшуків в приміщеннях закладу правоохоронці виявили документацію і комп'ютерну техніку, що підтверджують незаконність функціонування колл-центру.

Перевіряється інформація про причетність російської компанії і її "осередку" до фінансування незаконних збройних формувань ОРДЛО.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...