СБУ "сіла в калюжу": «Бункер зі зброєю і БТРом» під Києвом виявився зовсім не "гніздом терористів"

Навіть дивно, що працівники спецслужб не змогли відрізнити макети від справжньої зброї. Або "не схотіли" звертати на це увагу.

Бункер зі зброєю під Києвом. Фото: Лівий берег.

Підземна схованка зі зброєю та боєприпасами, виявлена силовиками під Києвом, насправді є складом макетів легального столичного інтернет-магазину «Парабелум», де пройшла вже не одна перевірка. Про це Українській правді повідомив власник магазину Геннадій Конєв, який зараз перебуває на місці події. Новину передають Патріоти України.

Він викликав поліцію, щоб зафіксувати факт крадіжки. «Це якесь свавілля. Ми викликали поліцію, щоб вони зафіксували порушення, тому що у нас вкрали товари побутового вжитку. Забрали будівельний інструмент, зарядні пристрої, навіть ложки і миски вкрали. Ми були на місці, з адвокатом вчора годину стояли під дверима, але мене так і не впустив прокурор», - розповів Конєв.

«Увірвалися, зруйнували відеокамери. Навіщо їх було розбивати? Ми б все показали. Завантажили все, що змогли і відвезли. У нас свідок є - охоронець, якого тримали під автоматом. Все забрали. Протокол вилученого нам не дали, хоча ми просили у прокурора. БТР мій знову перевіряють, якому багато років, на який є всі документи», - сказав Конєв.

Як розповіла працівник магазину Олена, вся вилучена «зброя» - це просто макети і не несе небезпеки. «Всі товари у нас вже були перевірені-перевірені, вони знають, що все деактивовано і за законом після порізки це вже не називається зброєю - це товари народного споживання, макети масогабаритні. На всі ці макети є документи, надані Науково-дослідним експертно криміналістичним центром МВС, також документи про результати попередніх обшуків", - сказала Олена.

Вона додала, що весь товар, який показали на фото правоохоронці офіційно продається в магазині «Історична зброя» в Києві і через сайт магазину. «На сайті на кожному фото товару видно напис «навчальний» на кожен товар є документ про деактивацію», - зазначила Олена. На сайті дійсно продаються як мотоцикли, так і БТР, снаряди від РПГ і Граду. Те, що ви бачите на скріншотах було на фото опублікованих поліцією:

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...