СБУ у Києві припинила роботу call-центру, через який у боржників банку "Михайлівський" вимагали гроші

​У приміщенні call-центру вже провели обшуки.

Служба безпеки України закрила у Києві call-центр, через який незаконно вимагалися гроші боржників банку "Михайлівський". Про це йдеться у повідомленні прес-служби СБУ, інформують Патріоти України.

Так, співробітники СБУ встановили, що зловмисники передали частину боргових зобов'язань "Михайлівського" іншій фінансовій структурі. "Ділки, через підконтрольний столичний call-центр, незаконно телефонували позичальникам банку з вимогами сплатити гроші на їхні рахунки", - йдеться у повідомленні.

У приміщенні call-центру пройшли обшуки, в результаті яких правоохоронці знайшли списки вкладників банку, базу даних боржників, близько тисячі порожніх та заповнених бланків "Банк "Михайлівський", велику кількість сімкарт, з яких здійснювалися телефонні дзвінки клієнтам.

Голова правління банку "Михайлівський" був заарештований у серпні у справі щодо розкрадання 2,3 мільярда гривень банку. В СБУ зазначили, що підозрюваний очолював комерційну структуру, створену топ-менеджментом банку для залучення грошей фізичних осіб під "привабливі" умови.

Отримані гроші зловмисники спрямували на кредитування власних бізнес-проектів. Рахунки фізосіб були відкриті у банку "Михайлівський". Тож після його ліквідації фінансові втрати вкладників повинен компенсувати Фонд гарантування вкладів фізичних осіб.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...