Шалені гроші: українські фермери відкрили для себе ще один бік користі від бджолярства

Комахи допомагають підвищити урожайність, тому зараз все більше аграріїв намагаються придбати власних, "штатних" бджіл..

Ілюстрація:www.bdjolomania.com.ua

Новий тренд українських аграріїв, як повідомили в компанії "Юг Агролідер", - фермери наймають на роботу бджіл. Про це йдеться в сюжеті програми "Сніданок з "1+1", передають Патріоти України.

Спеціалісти з'ясували, що комахи підвищують урожайність на полях на 20%. Раніше фермери брали вулики на прокат лише на період цвітіння рослин. Зараз все більше аграріїв намагаються придбати власних, "штатних" бджіл.

На один гектар посівів достатньо лише двох вуликів, аби врожай збільшився. Наприклад, присутність комах-трудівниць на соняхових полях збільшує кількість зерна зі 100 до 200. А це до 3 тисяч гривень прибутку на одному гектарі.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...