"Ще й доплати від держави за це буде довічно отримувати": Екс-міністра освіти спіймали на плагіаті (фото)

Навіть поверхневий перегляд монографії, вона ж докторська дисертація, Станіслава Ніколаєнка дозволяє виявити чимало запозичень як з українських, так і зарубіжних авторів без посилання на них.

Станіслав Ніколаєнко. Фото: LB.ua.

Екс-міністра освіти України, члена-кореспондента Академії педагогічних наук України Станіслава Ніколаєнка спіймали на плагіаті. Про це у своєму блозі повідомила професор Тетяна Пархоменко, передають Патріоти України.

Як зазначила Пархоменко, в 2008 році Ніколаєнко видав монографію "Теоретико-методологічні основи управління інноваційним розвитком системи освіти України", а в червні наступного 2009 році захистив цю ж монографію в якості докторської дисертації. "Навіть поверхневий перегляд монографії, вона ж докторська дисертація, Ніколаєнка дозволяє виявити чимало запозичень як з українських, так і зарубіжних авторів без посилання на них. Тобто, особа (Станіслав Ніколаєнко), яка не є автором цих текстів, оприлюднила їх під своїм ім'ям, що кваліфікується статті 50 закону "Про авторське право і суміжні права" як плагіат", - зазначила професор. Вона також навела низку прикладів відкритого плагіату в дисертації Ніколаєнка.

"Обрання Станіслава Ніколаєнка членом-кореспондентом НАПНУ - а цей статус гарантує довічні доплати від держави - стало можливим завдяки плагіату", - додала Пархоменко. Нагадаємо, раніше Тетяна Пархоменко звинуватила у плагіаті Катерину Кириленко.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...