"Ще трошки, ось-ось, і Україна впаде сама": Про що мріє Кремль

Російський політолог розповів про новий "релігійний культ" росіян.

У Кремлі сподіваються на крах України. Фото google.com

Російська еліта розуміє, що повномасштабний військовий конфлікт з Україною загрожує катастрофою самої РФ. Тому в Кремлі "давно і міцно" сподіваються, що Україна сама звалиться під тягарем власних помилок. Таку думку висловив російський політолог, доктор історичних наук Валерій Соловей в інтерв'ю сайту "Гордон", передають Патріоти України.

"Російську владу можна справедливо підозрювати в чому завгодно, але все ж не в політичному самогубстві. Влада в РФ розуміє: так, повномасштабний військовий конфлікт знищить Україну, але й для Росії стане згубним", - пояснив російський експерт.

За словами Солов'я, останнім часом надія на крах Києва перетворилася на свого роду релігійний культ: "Мовляв, ще трошки, ось-ось, і Україна впаде сама".

"Багато в чому ця надія замінила ідею прямого військового вторгнення", - наголосив історик.

Як змінювалися погляди верхівки РФ на події в Україні, експерт пояснив на прикладі російського сегмента соціальних мереж.

"У 2014-му переважали войовничі голоси: "Вперед, на Київ! Ура, відновимо єдність східних слов'ян!" Вже у 2015-му настрої змінилися: "Ну і навіщо нам ця Новоросія?". У російських ЗМІ постійно проскакувало: мовляв, є хитромудрий стратегічний задум, скоро Заходу набридне підтримувати Київ, залишилося трохи почекати - і Україна сама звалиться", - сказав Соловей.

"Очікування - взагалі ключовий пункт кремлівської політики в усіх напрямках. У Кремлі чекають і сподіваються, що Захід втомиться від України, країна не витримає кризи і розпадеться, ось тоді прийде Росія і збере уламки. Треба чесно визнати: для цього були передумови. Але Україна витримала", - констатує він.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...