Щось в системі правосуддя здохло? Скандального київського суддю Вовка відсторонили від посади

З посади суддю відсторонили на 2 місяці.

Суддя Сергій Вовк відсторонений від посади. Фото:espreso.tv

Вища кваліфікаційна комісія суддів України (ВККСУ) на підставі клопотання генерального прокурора України відсторонила від посади двох суддів, в тому числі суддю Печерського районного суду м.Києва Сергія Вовка, який засудив екс-міністра внутрішніх справ і нинішнього главу фракції Юрія Луценка до чотирьох років позбавлення волі. Про це повідомляє прес-служба ВККСУ, інформують Патріоти України.

"У зв'язку з притягненням до кримінальної відповідальності Комісія відсторонила Вовка Сергія Володимировича з посади судді Печерського районного суду міста Києва строком на 2 місяці", - йдеться в повідомленні.

Комісія також продовжила на один місяць термін відсторонення від посади суддю Дзержинського районного суду м.Харкова Сергія Лазюка.

Разом з тим, ВККСУ відклала розгляд клопотання про відсторонення від посади судді Києво-Святошинського районного суду Київської області Владислава Лисенка.

Суддя Сергій Вовк, який засудив екс-міністра внутрішніх справ і нинішнього главу фракції "Блок Петра Порошенка" Юрія Луценка до чотирьох років позбавлення волі, звинувачується в скоєнні злочину, передбаченого частиною другою статті 375 Кримінального кодексу України (встановлення завідомо неправосудного рішення).

Суддя Владислав Лисенко звинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статті 375 Кримінального кодексу України, а саме у винесенні завідомо неправосудної постанови про притягнення особи до адміністративної відповідальності за статті 1222 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Суддя Сергій Лазюк рішенням ВККСУ від 11 березня 2016 року відсторонений від посади судді по 3 квітня 2016 року. Суддя С.Лазюк підозрюється в скоєнні злочину, передбаченого частиною третьою статті 368 Кримінального кодексу України, а саме в отриманні службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...