"Шпигував за "Лукойл": Російського журналіста покарали за зйомки аварії на провідній компанії

За подією журналіст спостерігав з допомогою безпілотника. Внаслідок аварії під кіркою «чорного золота» опинилося 3,5 га території.

"Лукойл-Комі". Фото: verso-m.com.

Російського журналіста оштрафували на велику суму за несанкціоновані зйомки великої катастрофи, що сталася на одній з найбільших нафтових компаній країни. Представник видання «7×7» Володимир Прокушев зняв розлив нафти на території об’єкта компанії «Лукойл», передають Патріоти України із посиланням на meduza.

НП сталася в Комі, в 112 км від міста Усинськ, де сталася аварія на нафтозбірному колекторі. За подією журналіст спостерігав з допомогою безпілотника. Внаслідок аварії під кіркою «чорного золота» опинилося 3,5 га території.

Помітивши журналістів, охоронці об’єкта вимагали припинити зйомку, однак ті відмовилися. Проти їхніх дій були направлені сили місцевої поліції. Їх зупинили неподалік Усинська. В протоколі написано, що поліція дізналася про дрон від ФСБ. Через два місяці відділ Госавіанадзору по Комі виніс рішення про штраф. За порушення підозрювані у «злочині» повинні сплатити 4,5 тис руб.

«Журналіст звинувачується у порушенні правил використання повітряного простору», – зазначено в повідомленні. За офіційною інформацією, нафторозлив був виявлений 22 вересня на Верхньо-Возейському нафтовому родовищі. Причина події – руйнування нафтозбірного колектора по шву трубопроводу діаметром 159 мм. Порив локалізували працівники «Лукойл-Усинськнафтогаз». Подача нафти із свердловин була припинена, витік усунуто.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...