Шукали фірму, яка дасть більший відкат: Луценко розповів, чому в одеському таборі "Вікторія" була відключена пожежна сигналізація

Генпрокурор заявив, що всі причетні до трагедії будуть притягнуті до відповідальності і стрілочниками не відбудуться.

Наслідки пожежі у таборі "Вікторія". Фото:112 Україна

В Генеральній прокуратурі вважають, що пожежну сигналізацію в дитячому таборі "Вікторія" відключили в пошуках ліцензованої охоронної пожежної фірми, яка дасть більший відкат. Про це заявив генеральний прокурор Юрій Луценко на брифінгу у Запоріжжі, передають Патріоти України з посиланням на Еспресо.TV.

Він заявив, що це основна версія слідства. Однак вона – не остаточна. Крім того, протягом всього літа у резервуарі не було води. Пожежники неодноразово робили приписи про усунення цих та інших серйозних недоліків протипожежної безпеки, зазначив генпрокурор.

"Згідно з чинним законодавством, ці приписи не тягнуть за собою жодної відповідальності. Людина, яка отримує ці приписи сама має встановити терміни усунення недоліків", - пояснив Луценко.

В даному випадку керівник табору розробив такий план аж до кінця цього року, розповів він. Генпрокурор зазначив, що збирається вивчати цю ситуацію в комплексі.

"Чи можна було будувати ці будинки саме з цього матеріалу, в такій конструкції, чи була деревина достатньо просочена спеціальною антипожежною речовиною чи тільки зверху нанесена, чому не було розпилювачів води і тривожних кнопок в спальних приміщеннях", - розповів Луценко.

"Ми хочемо вивчити питання, чому дозвіл на будівництво дали за день до прийняття в експлуатацію", - додав генпрокурор.

Луценко заявив, що всі причетні до трагедії будуть притягнуті до відповідальності і стрілочниками не відбудуться.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...