"Сірий кардинал БПП": У НАБУ розповіли про хід розслідування справи за участю Кононенка

Ігор Кононенко вимагає якнайшвидшого розслідування, тим самим бажаючи показати, що навіть нові органи нічого проти нього не знайшли.

Ігор Кононенко. Фото: www.rbc.ua.

Артем Ситник, голова Національного антикорупційного бюро, розповів про справу за участю сірого кардинала Ігоря Кононенка. Зараз у бюро розслідують одразу кілька скандальних справ, серед них і та, в якій фігурує соратник глави держави Ігор Кононенко, депутат від БПП. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на НВ.

Так, екс-міністр економрозвитку Айварас Абромавічус звинуватив багаторічного бізнес-партнера Петра Порошенка у спробі розставити своїх людей у керівництві міністерства та підпорядкованих відомству держпідприємств. Зазначається, що Кононенко вимагає якнайшвидшого розслідування, тим самим бажаючи показати, що навіть нові органи нічого проти нього не знайшли.

"Звісно, в цій справі є політичний наліт. Ми проводимо розслідування гучної заяви (Абромавічуса - Ред.), щоб дати оцінку, наскільки вона обґрунтована. І якщо обґрунтована, то наскільки в діях людей, яких ми будемо допитувати, є наявність складу злочину", - наголосив Ситник.

Він розповів, що зараз проводяться слідчі дії, допитується Абромавічус, Кононенко, допитувався Андрій Пасішник (виконавчий директор НАК "Нафтогаз України", якого, на думку міністра, йому нав'язував в заступники Кононенко - Ред.). Відповідаючи на запитання журналіста видання, чи можна розслідувати це оперативно (як того вимагає Кононенко - Ред.), глава НАБУ заявив, що відомство мало враховує, хто чого хоче. "Ми розслідуємо так, як того вимагає закон. Затягувати не будемо, тому що розуміємо: ми не маємо на це права", - підсумував Ситник.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...