Скандал: Відомий київський музей зачинив двері перед українцями заради московських гостей

У столичний музей імені Булгакова не пустили українську журналістку для висвітлення події.

Київський музей Булгакова. Ілюстрація:toursdekiev.com.ua

У київському музеї імені Булгакова трапився скандал. Українську журналістку відмовилися впустити в музей для освітлення культурного заходу через те, що там відзначали подію "гості з Москви". Про це написав блоге Gorky Look, передають Патріоти України з посиланням на Пресу України.

У мережі в розділі "Відеоблоги" опублікований монолог Горького Лука, який оповідає про недавній скандальний інцидент, пов'язаний з музеєм Булгакова на Андріївському узвозі, 13 у Києві. За його словами, українська журналістка Ольга Значкова зібралася в музей висвітлювати одих з культурних заходів - читання. Однак при прибутті до закладу її відмовилися впускати.

"Значок (Ольга Значкова - ред.) мені подзвонила і сказала, що її не пускає охорона з тієї причини, що туди приїхали гості з Москви. У них там фуршет з кониною, горілкою і, я не знаю, тефтелями якимись. Я дуже ввічливо, дуже, знаєте, коли я злий, я буваю ввічливий, як мороз, взагалі... Подзвонив туди, на стаціонарний. Природно, трубку ніхто не взяв, бо конина. Подзвонив директору - не взяли.

Подзвонив якійсь Ользі Савицькій, по-моєму, яка в характерному тембрі, з характерною дикцією запитала: так хто ви взагалі такий, чо ви питаєте? Я хотів тільки дізнатися, чому не пустили на івент українську журналістку. Закінчилося тим, що мене послали н *** й і кинули трубку. Усе. На цьому моє спілкування з булгакознавцями закінчилося", - розповів блогер.

Подібна ситуація його вкрай обурила і мова, говорить, він не в етнічному питанні. У музеї повелися грубо і некоректно по відношенню до української журналістки, культурного оглядача, яка могла б своєю статтею залучити додаткові потоки туристів в музей, де черг біля входу ніколи не буває, зазначив він. До того ж, за словами Горького Лука, історія мала продовження. Після публікації ним статті про інцидент, до нього почали звертатися люди, які виступили на захист «хороших гостей з Москви» і позиції музею в цьому питанні.

"... Якийсь натовп людей, один з одним не пов'язаних, з осетинськими прізвищами, які в музеї не працюють, але чомусь є однаковим прізвищем директора, почали мені писати якісь гнівні листи. Одне з них говорило - так що ти знаєш про це, я була в Осетії, коли Росія напала... Слухайте, гості з Москви бухали з вами в Осетії. Тепер ви з гостями з Москви бухаєте в Києві. У мене чогось.... передчуття, що наступного разу ви будете з ними бухати вже в Варшаві, а потім у Берліні... Чому вам не повернутися додому?"- заявив блогер.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...