Сказав, що Крим - це Україна: Кримського активіста за допис у соцмережі окупанти хочуть посадити на три роки

1 березня активісту мають оголосити вирок.

Сулейман Кадиров. Фото:FаcebookВ анексованому Росією Криму хочуть засудити кримського татарина та правозахисника Сулеймана Кадирова за допис у соцмережі. Окрім трьох років позбавлення волі хочуть ввести заборону на публічну діяльність на 2 роки. Про це інформує "Кримська солідарність" у Facebook, передають Патріоти України.

Російські силовики вважають його коментар у Facebook "Крим це Україна, завжди була, є і буде" — "сепаратизмом, закликом до порушення територіальної цілісності Росії" та кваліфікують його за відповідною кримінальною статтею 280.1.

"Жодного аналізу, того, що було у судовому засідання, не було. Він просто процитував те, що було написане слідством," – зазначили у повідомленні.

Раніше адвокат Кадирова Олексій Ладін зазначив, що дві експертизи не виявили у словах Сулеймана Кадирова сепаратизму, втім, "слідство" наполягає кваліфікувати справу саме так. Обшуки у Сулемайна Кадирова провели російські силовики у грудні 2016 року.

Відомо, що 1 березня оголосять вирок для Сулеймана Кадирова.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...