Скрепи воюють з дітьми: У РФ школярів погрожують відправити в дитбудинки за підтримку Навального

Антикорупційні мітинги російські педагоги обізвали "екстремістською діяльністю".

Через заклики боротися із корупцією школярів обізвали "екстремістами". Фото: Укрінформ.

Заступник директора володимирської школи №15 пригрозила вилученням з сімей школярів і відправкою в дитбудинок за підтримку опозиційного політика Олексія Навального і участь в мітингах проти корупції, повідомляє місцеве ЗМІ Зебра ТБ, яке опублікувало аудіозапис розмови. Новину передають Патріоти України.

Так, заступник директора Тетяна Агєєва прямо під час уроку влаштувала учням середньої ланки прочуханку за те, що деякі з них відвідали нещодавно відкритий в столиці Володимирській області регіональний штаб опозиціонера Навального. Заступник директора пообіцяла, що батьки школярів «будуть притягнуті до відповідальності», тому що не справляються з обов'язками по вихованню дітей, а сама вона приїде до них у гості з «групою швидкого реагування».

Агєєва заявила, що брати участь в мітингах мають право лише повнолітні громадяни Росії, а мітинги Навального назвала екстремістською діяльністю, залучати до якої неповнолітніх забороняє закон. Директор школи №15 Наталія Кузнєцова пізніше визнала, що те, що сталося «не цілком нормально», і що в цій історії «перегнути ціпок значно» і пообіцяла, що подібних бесід зі школярами більше не буде. При цьому директор уникла відповіді на питання, чи будуть застосовані санкції до її заступниці.

Це не перший виступ педагога після мітингів проти корупції, організованих Олексієм Навальним, що потрапив в ЗМІ. Учитель томської гімназії №2 Віталій Хованський називав учнів, які вийшли на мітинг проти корупції 26 березня, «ліберал-фашистами», «зрадниками» і «холопами англосаксів». У Томському держуніверситеті старший викладач Микола Пічкуров вилаяв студентів, які прийшли на мітинг «Він вам не Димон», і дорікав їм у тому, що вони брали участь в акції за гроші.

У Брянській області поліція забрала з уроку учня місцевої школи Максима Лосєва, який зробив репост інформації про мітинг на своїй сторінці в соцмережі. Директор і викладач школи провели з однокласниками Лосєва «бесіду», в ході якої застерегли молодих людей від перегляду роликів Навального і участі в протестних акціях.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...