Снайпер, якого обміняли на журналістку Варфоломеєву, розказав шокуючі подробиці про ОБСЄ

Військове обмундирування бойовикам привозили в окупований Донбас на машині місії ОБСЄ.

Представники ОБСЄ допомагали бойовикам? Фото: politeka.net.

Журналістку з Луганська Марію Варфоломеєву, яка була в полоні у бойовиків, обміняли на російського снайпера, найманця з Анапи Івана Горбунова. Під час допиту в СБУ снайпер розповідав, що військове обмундирування бойовикам привозили в окупований Донбас на машині місії ОБСЄ. Про це пише у соцмережі журналістка Наталія Іщенко, передають Патріоти України.

За словами снайпера, військове обмундирування співробітниками ОБСЄ називалося «гуманітарною допомогою». «На луганську журналістку Марію Варфоломеєву поміняли російського снайпера Івана Горбунова, який раніше на допиті в СБУ розповів, що на авто, яке належало місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) російським найманцям доставлялася «гуманітарна допомога» у вигляді обмундирування та військової форми», - пише Іщенко.

Так, з відеозапису допиту, оприлюдненого прес-службою СБУ, випливає, що військову форму бойовикам привозили в грудні 2014 року шестеро росіян і один громадянин Німеччини. Росіянин розповів, що співробітники ОБСЄ доставили «берці, розвантаження і форми «гірки».

При цьому затриманий про себе повідомив, що сам він завербувався в 1-у «Слов'янську» бригаду «ДНР» за допомогою співгромадян, з якими раніше проходив військову службу. За словами Горбунова, його щомісячна зарплата в рядах терористів становила $360. Однак він нібито не стріляв по українських військовослужбовцях, а намагався вести вогонь «не прицільно, поверх людей».

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...