"Соколам" Путіна-Асада небо здасться з овчинку: США готуються озброїти сирійську опозицію зенітними комплексами

Очікується, що Сенат підтримає відповідний законопроект уже цього тижня.

Конгрес США. Фото: Centernews.

Представники Конгресу США ухвалили порядок постачі сирійській опозиції переносних зенітних ракетних комплексів (ПЗРК). Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на газету Washington Post.

Для цього Пентагону необхідно буде надати точну інформацію про угруповання – одержувачів цієї допомоги. Це положення включено в текст законопроекту про фінансування Міноборони в 2017 році, ухваленого 2 грудня нижньою палатою. До цього законодавці США жодним чином не регламентували процес постачі ПЗРК до Сирії, прямої заборони також не було.

Очікується, що Сенат підтримає законопроект уже цього тижня. Білий дім поки не висловлювався щодо цього документа. Згідно з текстом ініціативи, якщо в міністерстві вважатимуть такий крок необхідним, голова Пентагону спочатку буде зобов’язаний подати профільним комітетам спецдоповідь. У ній повинні міститися назви угруповань, точні відомості про них, включаючи відомості розвідки, їхнє географічне положення, опис історії їхньої участі в сирійському конфлікті. Крім того, Міноборони має вказати точну кількість ПЗРК і пояснити, як саме вони будуть доставлені до арабської країни.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...