"Солодка парочка": СБУ у Харкові оперативно знайшла тих, хто написав листівки з побажаннями смерті бійцям АТО

Листівки з прокльонами написали хлопець і дівчина відповідно 16-ти та 15-річного віку, учні однієї з навчальних груп Державного професійно-технічного навчального закладу «Харківське вище професійне училище будівництва».

Одна з антиукраїнських листівок. Фото: соцмережі.

СБУ вирахувала авторів анонімної листівки, які побажали смерті військовим, які перебувають на лікуванні у Військово-медичному клінічному центрі Північного регіону в Харкові. Про це в Facebook повідомив речник СБУ в Харківській області Владислав Абдула, передають Патріоти України.

"У результаті перевірки оперативники встановили двох безпосередніх виконавців вказаних листів. Ними виявилися хлопець і дівчина відповідно 16-ти та 15-річного віку, учні однієї з навчальних груп Державного професійно-технічного навчального закладу «Харківське вище професійне училище будівництва». Обидва є місцевими мешканцями з м. Харкова та Харківської області.

Встановлено, що мотивом хлопця для написання вказаного листа стало особисте неприязне ставлення до одного з добровольчих батальйонів: в цьому році у нього виник конфлікт з представниками вказаного добробату на грунті футбольних уболівань. Він запевнив, що цей лист адресувався виключно представникам вказаного добровольчого батальйону, а не усім воїнам Збройних Сил України", - написав Абдула.

"Мотиви дій дівчини-авторки встановлюються. Наразі вона перебуває на лікарняному і знаходиться за місцем свого мешкання у сільському населеному пункті Харківській області. За результатами проведеної Управлінням СБУ роз’яснювально-профілактичної роботи, адміністрацією навчального закладу застосовані заходи дисциплінарного впливу до класного керівника навчальної групи, де вчаться автори листів, а також до заступника директора училища з виховної роботи", - резюмував речник СБУ.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...