"Spectator" іде в небо: Україна поповнює армію безпілотників дронами вітчизняного виробництва

Військові отримали цей безпілотник наприкінці листопада і вже провели по ньому випробування

До кінця місяця армія отримає вітчизняні безпілотники Spectator. Фото: 5.ua

Державний концерн "Укроборонпром", який керує підприємствами військово-промислового комплексу, завершить виконання замовлення Міністерства оборони України з виготовлення безпілотного літального апарату поля бою "Spectator" до кінця грудня. Про це в Харкові під час брифінгу повідомив генеральний директор "Укроборонпрому" Роман Романов, інформують Патріоти України з посиланням на Еспресо.TV.

"Військові отримали цей безпілотник наприкінці листопада, вже провели по ньому випробування. Робоча техніка у Збройні cили України передана.

Протягом грудня буде передана ще ціла низка. До кінця цього року підприємство повністю виконає замовлення, яке військові поставили у квітні", - сказав він.

За його словами, на цей час підприємства "Укроборонпрому" ведуть роботу над тим, щоб армія мала можливість замовити безпілотники українського виробництва всіх типів.

Гендиректор зазначив, що існують три види безпілотних літальних апаратів: поля бою (радіус дії – 5-7 км, тривалість польоту - близько 1 години), оперативно-тактичний (радіус дії – до 50 км, тривалість польоту - близько 3 годин), стратегічний (радіус дії – близько 1 тис. км, тривалість польоту – близько доби, має здатність виконувати бойові завдання).

"Ми роботу ведемо за всіма напрямками", - наголосив Романов.

У свою чергу заступник генерального директора "Укроборонпрому" з виробництва та авіабудування Юрій Пащенко додав, що над проектуванням оперативно-тактичного безпілотного літального апарату зараз працює КБ "Антонов".

"Ми розраховуємо на те, що все-таки Збройні сили України на 2016 рік таке замовлення відкриють. Поки це робиться ініціативно, за кошти колективу КБ "Антонов", - сказав Пащенко.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...