Співпраця з терористами: У Насірова розкрили схему торгівлі з "Л/ДНР" шляхом держзакупівель

Одне з державних підприємств на Волині таким чином "відмило" майже 25 млн грн начебто для закупівлі обладнання для будівництва шахти.

Ілюстрація:alextv.zp.ua

Співробітники одного з державних підприємств відмили 24,9 млн грн на державні закупівлі обладнання для будівництва шахти у Волинській області, виробником якого є підприємство, яке перебуває на тимчасово окупованій території Донбасу. Про це повідомляється на офіційному сайті Державної фіскальної служби України, інформують Патріоти України.

"Підрозділом по боротьбі з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, головним управлінням ДФС у Волинській області спільно зі Службою безпеки встановлено факти можливих протиправних дій при виконанні угоди в рамках державних закупівель.

Так, одне з державних підприємств, зареєстроване у Львівській області, згідно з договором мало придбати для будівництва шахти у Волинській області обладнання (підземні стрічкові конвеєри), виготовлене приватним акціонерним товариством. При цьому виробничі потужності підприємства розташовані на тимчасово окупованій території України", - йдеться в повідомленні.

З'ясувалося, що інформація, відображена в податковому обліку вказаного товариства, є недостовірною, а дії його посадових осіб створили передумови для протиправного вилучення коштів державного фінансування на суму 24,9 млн гривень.

За даними фактами до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення кримінального злочину за ознаками злочину, передбаченого частиною 2 статті 366 Кримінального кодексу. Здійснюється кримінальне провадження.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...