Спочатку їх дозволили бити вдома: Російським поліцейським хочуть дозволити стріляти по жінках

За чинним російським законом співробітник поліції не має права стріляти при значному скупченні громадян, якщо в результаті його застосування можуть постраждати випадкові особи.

Держдума Росії. Фото: business-tv.com.ua.

Російські депутати-"єдинороси" Василь Піскарьов і Ернест Валєєв внесли в Держдуму РФ поправки у федеральний закон "Про поліцію", які, зокрема, пропонують розширити співробітникам поліції право на застосування зброї. Відповідний документ опублікований на сайті Держдуми, передають Патріоти України.

Автори законопроекту пропонують доповнити закон, в якому йдеться, що "забороняється застосовувати вогнепальну зброю з послідуючими пострілами на враження у відношенні жінок", фразою "з видимими ознаками вагітності". Крім того, законопроект пропонує надати право поліцейським стріляти в натовпі "в цілях запобігання терористичного акту, звільнення заручників, відбиття групового та збройного нападу на критично важливі і потенційно небезпечні об'єкти, будівлі, приміщення, споруди або об'єкти, будівлі, приміщення, споруди органів державної влади".

За чинним російським законом співробітник поліції не має права стріляти при значному скупченні громадян, якщо в результаті його застосування можуть постраждати випадкові особи. Таке право мають лише військовослужбовці ФСБ.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...