Сподіваються, що не назавжди: NASA загубило марсохід (відео)

Припускають, що батарея ровера розрядилися повністю, і марсоходу необхідно накопичити заряд для відновлення роботи.
Марсохід Opportunity. Фото: NASA.

На Червоній планеті загубили марсохід Opportunity, передають Патріоти України.

Він перестав отримувати електроенергію, оскільки працював від сонячних батарей, повідомили в NASA. Щоб запобігти повному розряду, ровер відправили в гібернацію на час бурі. У такому стані ровер економно використовує внутрішній заряд батарей на підігрів апаратури.

Орбітальна станція Mars Reconnaissance Orbiter зафіксувала зниження інтенсивності буревію 23 липня, але Opportunity ще не виявили. Припускають, що батарея ровера розрядилися повністю, і марсоходу необхідно накопичити заряд для відновлення роботи.

Довідка: буря відбувається в літній період, коли Марс підходить максимально близько до Сонця. У результаті наближення, вуглекислий газ, заморожений в полярній шапці, випаровується, атмосфера згущується, температура підвищується, через що частинки пилу піднімаються вище. В такому випадку пилові хмари можуть досягати висоти 60 км.

Раніше марсохід Curiosity зафіксував пилову бурю на "селфі".


Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...